Historie

De Rijcken Groep is ontstaan vanuit een familie activiteit. Begin jaren ’60 zijn de ouders van de oprichter van de onderneming, Jan Rijcken, begonnen met het kweken van champignons en later taugé. Toen Jan Rijcken al zijn rijbewijzen had trad hij eerst in dienst bij zijn moeder, die zich inmiddels verzelfstandigd had in het beleveren van Chinese restaurants, om vervolgens samen de onderneming verder te ontwikkelen.

Begin jaren negentig kwamen er nieuwe kansen. De export naar Duitsland werd succesvol op touw gezet. Ruim voor het vrije handelsverkeer binnen de Europese Unie zag Jan Rijcken kansen om de Duitse markt te betreden. De handelsnaam Choi Kwai International ontstond. De oorspronkelijke groente leveranties waren inmiddels uitgebreid met droog- en vriesgoed en later ook non food.

Overname Divodo Duitsland

Door de overname van Divodo GmbH & Co KG eind 2005 was er sprake van een algehele dekking over geheel Duitsland. De Rijcken Groep werd door deze dekking een belangrijke partij in de markt van de Oriëntaalse levensmiddelen.

Import Aziatische levensmiddelen

Medio 2008 werd de centralisatie van de inkoop verder ontwikkeld door de opzet voor een importorganisatie onder de naam Asian Cuisine Trading. Onder deze naam worden een groot aantal producten zelfstandig geïmporteerd. Hiermee verzekert de groep zich van een correcte en stabiele ingaande goederenstroom.

Nieuw centraal distributiecentrum

Door de groei was er inmiddels op diverse plaatsen opslagcapaciteit gecreëerd. Deze punten lagen enigszins uit elkaar en leidde tot een nieuwe behoefte; een hypermodern centraal gelegen distributiecentrum. Dit is in maart 2012 gerealiseerd aan de Azalealaan te Huissen.

De oprichter, Jan Rijcken, heeft de voltooiing van het nieuwe distributiecentrum niet meer mogen mee maken, maar de onderneming is nog steeds in het bezit van de familie en wordt door een professioneel team gedreven en houd zich heden ten dage nog steeds bezig met importeren, exporteren en verhandelen van producten voor de Oriëntaalse keuken in Europa.